Paul Van Dessel logo

Beeldend kunstenaar, dichter en voordrager


Art 'De bewoners van de eeuwige schemer'
2019

10 oktober om 20u. Kortfilm ‘PAUL VAN DESSEL, VERBINDEN IN STILTE.’ (regie Erwin Raeves / uitgeverij Litera-Este) in CINEMA NOVA te Brussel, in de reeks ‘Open Screen’ Kortfilms.

2019

September-Oktober. SIMON DELOBEL GALLERY, Vlaamse Kaai 47 / 2000 Antwerpen. Evenement rond www.artistintheworld.com getiteld ʻOffice Central pour la Documentation Artistique Locale et Internationale.ʼ.

2019

29 September om 14u. Gedichtenvoordracht in Kunstatelier Walden te Ekeren. Paul Van Dessel, Renée Van Hekken, Roger Nupie en gitarist Ramsy Irani.

2019

24 Junie. Release Remix EP ʻDemons of the Nightʼ van de Belgische EBM band ʻCausenationʼ met als vijfde nummer op vijf ʻObsceneʼ op tekst van Paul Van Dessel.

CD hoes Causenation
2019

8 juni om 20u. in het Sterckshof te Deurne (Rivierenhof) in het kader van ʻOXOtiaʼ georganiseerd door OXOt. Dichters Paul Van Dessel, muzikaal ondersteund door gitarist Peter Adriaensen, V.P.M.Bio, Filip Sebreghts en Elle Verstraeten die zichzelf begeleid op piano.

Poster OXOtia
2019

31 Mei om 20u. in Filmhuis Klappei, Antwerpen Klappeistraat 2 . Première kortfilm ʻPaul Van Dessel, verbinden in stilte.ʼ van Erwin Raeves. Een portret over het werk van de artiest.

Poster filmvoorstelling
2019

20 april om 21u. in het Something Els Ateliercafé te Antwerpen, Oude Beurs 58. Dichters Paul Van Dessel, V.P.M.Bio en Jessica Depreter met muzikale omlijsting door componist Tom Garré op piano.

2019

Optreden tijdens ʻVrij podiumʼ op de WORLD POETRY DAY georganiseerd in Antwerpen door Peter Holvoet Hansen.

2019

Paul Van Dessel vervolgt het voordragen van zijn eigen gedichten sinds 2017 tijdens het ʻHourny Hourʼ radioprogramma van Sven Visterin op Radio Centraal Antwerpen 106.7 en via streaming. Elk gedicht wordt gevolgd door een eigen vertaling in het Engels, Frans of Duits en een maxime die hij laat voordragen door Catherine Braeckmans.

2018

Paul Van Dessel neemt in de loop van 2018 drie cdʼs op met zelf ingesproken eigen gedichten. Twee met gitarist Jef van Ruyssevelt die speciaal muziek schreef op zijn werk en één met pianist Roger Van den Brande als begeleider. Er werd tweemaal opgenomen in de ʻSven&Rayaland recordingsʼ studio en eenmaal in de ʻGosttown recordingsʼ studio van Geert Van Bever.

2018

September. Paul Van Dessel neemt deel aan ‘OPEN STUDIOS’ te Anwerpen. Georganiseerd door het NICC, Nieuw Internationaal Cultureel Centrum.

2018

Augustus. Paul Van Dessel met de VVL, Vereniging voor Vlaamse Letterkundigen, in ‘DEN HOPSACK’ tijdens de CULTUURMARKT.

2018

Mei. Paul Van Dessel en Kerstin Ryckaert brengen eigen en gezamenlijk gedichten tijdens HET ZACHTE WOORD@DE FLOEREN AAP te Mechelen. Muzikaal omlijst door Roger Van den Brande op piano.

2018

Mei. Paul Van Dessel (gedichten) en Jef van Ruyssevelt (muzikale begeleiding op elektrische gitaar) treden op in ‘De Groene Waterman’. Neerslag in een bundel en cd opgenomen in de Sven&Raya studio (Deurne).

2018

Februari. Paul Van Dessel en Kerstin Ryckaert brengen eigen en gezamenlijke gedichten in 'SOMETHING ELSE ATELIERCAFE', Oude Beurs 58 / 2000 Antwerpen. Muzikaal omlijst door Roger Van den Brande op piano.

2017

Augustus. Paul Van Dessel met de VVL, Vereniging voor Vlaamse Letterkundigen, in 'DEN HOPSACK' tijdens de CULTUURMARKT ANTWERPEN.

2017

Mei. Tentoonstelling ‘Voorbij zwart en wit’ (lino’s) in galerij Jacques Gorus Antwerpen. Inleiding door de kunstenaar zelf. Vernissage op film gezet door Erwin Raeves, grafisch ontwerper (zie Youtube).

2016

September. Verslag in 'DE AUTEUR' van het optreden van enkele VVL-leden, waaronder Paul Van Dessel, in 'Den Hopsack' tijdens de Cultuurmarkt Antwerpen 2016.

2016

September. ‘Open studios’ in het kader van het NICC, Nieuw internationaal Cultureel Centrum, Antwerpen. Atelier Paul Van Dessel : Lange Vlierstraat 33/3a, 2000 Antwerpen, België. Van 13 tot 14u. bezoek van curatoren, verzamelaars en professionelen.

2016

'Amicitia fortior'
'Galerie Martin Van Blerk' Antwerpen. Groepstentoonstelling met Paul Van Dessel, Gert de Keyser, Bruno Sluydts en Freddy De Vierman. Inleiding door Peter Haex (journalist). Akt door Freddy De Vierman.

2015

Oud Gemeentehuis van Kapellen. Groepstentoonstelling met voordracht gedichten in het oud Gemeentehuis van Kapellen, België. (Kappa / Letter 10)

2014

'Galerie Martin Van Blerk' Antwerpen. Tentoonstelling ‘Over liefde’. Paul Van Dessel met o.a. een hommage-schilderij aan dichter, schrijver en criticus Guy van Hoof en zijn echtgenote Yolanda Dewyn. Inleiding door Prof. Em. Richard Foqué, ingenieur, architect en dichter. Inclusief een poëzie-avond met Willem M. Roggeman, Guy van Hoof, Richard Foqué, Philippe Cailiau, Frank Decerf en Paul Van Dessel.
Vernissage 5 december om 18u.

2014

Galerij ‘Bar Nadar’ Antwerpen. Tentoonstelling grafisch werk ‘Himmelwärts.’(reeks van 4) in het kader van een project, installatie, van Tim Beyltjens.

2014

Gedichtendag. Voordracht enkele gedichten uit ʻLokroepʼ gekoppeld aan enkele schilderijen, naast Willem M. Roggeman en Guy van Hoof in ʻCoffee & vinylʼ te Antwerpen (Zuid).

2013

Open atelier. Bezoek op uitnodiging.

2013

'Galerie Martin Van Blerk' Antwerpen. Persoonlijke tentoonstelling : 'Intieme portetten'. Inleiding en analyse door Guy van Hoof (Inleider, auteur en bestuurslid van de 'Vereniging van Vlaamse Letterkundigen').

Bekijk film
2011

'Galerie Martin Van Blerk' Antwerpen. Persoonlijke tentoonstelling 'Beelden van het Waarachtige'.

2011

Ruimte 'Black Box' Antwerpen. Groepstentoonstelling vrije grafiek.

2009

Open atelier. Bezoek op uitnodiging.

2004

Open atelier. Bezoek op uitnodiging.

1998

‘Den blauwe steen’ (taverne in Antwerpen). Muurschildering ‘Geschiedenis van een blauwe steen’.

1997

Galerij 'De Vierde Dimensie' Antwerpen. Groepstentoonstelling met assemblagist Fik Driesen, fotografen René Lutz en Lutgart Van Goethem, graficus Omar VaMeervelde, kunstschilder-beeldhouwer nana Dankwa en kunstschilder Dirk Lemmens. Inleiding en analyse door Paul Van Dessel.

1996

Galerij 'De Vierde Dimensie' Antwerpen. Tentoonstelling met het thema 'Natuur', samen met fotografe Lutgart Van Goethem. Inleiding en analyse door dichter en kunstcriticus Ugo Verbeke.

1996

Galerij 'De Vierde Dimensie' Antwerpen. Persoonlijke tentoonstelling. Opening van de galerij door cultuurschepen Erik Anthonis en analyse doocultuurjournalist Erik Verstraete.

1989

Galerij 'De Lelie' Antwerpen. Eerste (persoonlijke) tentoonstelling. Inleiding door Paul Van Dessel en analyse door kunstfilosoof John Baert.