Paul Van Dessel logo

Beeldend kunstenaar en schrijver

DE . FR . EN

Art 'De bewoners van de eeuwige schemer'
Galerij ʻJacques Gorusʼ te Antwerpen

Van 7 (vernissage om 15u.) tot en met 28 mei 2017. Open zat en zon van 14 tot 17u en op afspraak. Solo tentoonstelling grafiek ʻVoorbij zwart en witʼ. Met diavoorstelling op geluid en op de achtergrond gecompileerde klassieke experimentele soundscapes uit de jaren '70 en '80. Inleiding door de kunstenaar zelf.

Open studios

4 September 2016 van 14 tot 19u. ‘Open studios’ in het kader van het NICC, Nieuw internationaal Cultureel Centrum, Antwerpen. Atelier Paul Van Dessel : Lange Vlierstraat 33/3a, 2000 Antwerpen, België. Van 13 tot 14u. bezoek van curatoren, verzamelaars en professionelen.

Den Hopsack

Gedichtenvoordracht in het kader van de Cultuurmarkt Antwerpen en de VVL, Vereniging van Vlaamse Letterkundigen. Ingeleid door Roger Nupie, bestuurslid van de VVL. Locatie: tempel van de VVL ‘Den Hopsack’, literair café. Paul Van Dessel met o.a. ‘Hallucinatie’, juli 2016.

'Amicitia fortior'
'Galerie Martin Van Blerk' Antwerpen (2016)

Groepstentoonstelling met Paul Van Dessel, Gert de Keyser, Bruno Sluydts en Freddy De Vierman. Inleiding door Peter Haex (journalist). Akt door Freddy De Vierman.

Oud Gemeentehuis van Kapellen (2015)

Groepstentoonstelling met voordracht gedichten in het oud Gemeentehuis van Kapellen, België. (Kappa / Letter 10)

'Galerie Martin Van Blerk' Antwerpen (2014)

Tentoonstelling ‘Over liefde’. Paul Van Dessel met o.a. een hommage-schilderij aan dichter, schrijver en criticus Guy van Hoof en zijn echtgenote Yolanda Dewyn. Inleiding door Prof. Em. Richard Foqué, ingenieur, architect en dichter. Inclusief een poëzie-avond met Willem M. Roggeman, Guy van Hoof, Richard Foqué, Philippe Cailiau, Frank Decerf en Paul Van Dessel.
Vernissage 5 december om 18u.

Galerij ‘Bar Nadar’ Antwerpen (2014)

Tentoonstelling grafisch werk ‘Himmelwärts.’ (reeks van 4) in het kader van een project, installatie, van Tim Beyltjens.

Gedichtendag (2014)

Voordracht enkele gedichten uit ʻLokroepʼ gekoppeld aan enkele schilderijen, naast Willem M. Roggeman en Guy van Hoof in ʻCoffee & vinylʼ te Antwerpen (Zuid).

Open atelier (2013)

Bezoek op uitnodiging.

'Galerie Martin Van Blerk' Antwerpen (2013)

Persoonlijke tentoonstelling : 'Intieme portetten'. Inleiding en analyse door Guy van Hoof (Inleider, auteur en bestuurslid van de 'Vereniging van Vlaamse Letterkundigen').

Bekijk film
'Galerie Martin Van Blerk' Antwerpen (2011)

Persoonlijke tentoonstelling 'Beelden van het Waarachtige'.

Ruimte 'Black Box' Antwerpen (2011)

Groepstentoonstelling vrije grafiek.

Open atelier (2009)

Bezoek op uitnodiging.

Open atelier (2004)

Bezoek op uitnodiging.

‘Den blauwe steen’ (taverne in Antwerpen) (1998)

Muurschildering ‘Geschiedenis van een blauwe steen’.

Galerij 'De Vierde Dimensie' Antwerpen (1997)

Groepstentoonstelling met assemblagist Fik Driesen, fotografen René Lutz en Lutgart Van Goethem, graficus Omar Van Meervelde, kunstschilder-beeldhouwer nana Dankwa en kunstschilder Dirk Lemmens. Inleiding en analyse door Paul Van Dessel.

Galerij 'De Vierde Dimensie' Antwerpen (1996)

Tentoonstelling met het thema 'Natuur', samen met fotografe Lutgart Van Goethem. Inleiding en analyse door dichter en kunstcriticus Ugo Verbeke.

Galerij 'De Vierde Dimensie' Antwerpen (1996)

Persoonlijke tentoonstelling. Opening van de galerij door cultuurschepen Erik Anthonis en analyse door cultuurjournalist Erik Verstraete.

Galerij 'De Lelie' Antwerpen (1989)

Eerste (persoonlijke) tentoonstelling. Inleiding door Paul Van Dessel en analyse door kunstfilosoof John Baert.